Er du glad for at læse bøger, dansk såvel som udenlandsk litteratur, så vil du sikkert også finde det spændende at møde nogle af forfatterne til live-arrangementer. Hvert år arrangeres der litteraturfestivaler over hele landet.

Hvor afholdes litteraturfestivaler i Danmark?

Nogle af de mest kendte og velbesøgte litteraturfestivaler i Danmark er Bogforum i København, Louisiana Literature på Louisiana Museum i Humlebæk, Nord – nordisk litteraturfestival i Helsingør, Vild med ord i Aarhus, Ordkraft i Aalborg og Verdenslitteratur på Møn. Desværre har de fleste festivaler været aflyst pga. corona, men Louisiana Literature bliver i hvert fald afholdt i 2021. På litteraturfestivalerne kan du møde forskellige danske, og ofte også udenlandske, forfattere, som kommer for at tale om deres bøger. Litteraturfestivaler er slaraffenland for litteraturelskere, for her kan du gå rundt mellem bogstandene og finde nye spændende bøger, du gerne vil læse, og du kan opleve live-interviews og oplæsninger med forskellige forfattere. Der er ikke nogen bestemt dress-code til litteraturfestivaler, men hvis du gerne vil klæde dig stilfuldt på, finder du mange flotte kjoler hos NA-KD til favorable priser.

Hvilke forfattere kan man møde på Louisiana Literature 2021?

Festivalen, som normalt løber over fire dage, strækker sig i år henover 3 uger fra den 10. – 29. august. På Louisiana Literature 2021 kan du eksempelvis høre forfatter Jesper Stein og billedkunstner og forfatter Kasper Bonnén fortælle om deres selvbiografiske bøger, der handler om deres besværlige forhold til deres fædre. Er du til romaner om familiehemmeligheder, så kan du møde Katrine Marie Guldager og Erling Jepsen, der begge har skrevet spændende bøger med udgangspunkt i betændte familiemiljøer. Kan du lide historiske romaner, så er Anne Lise Marstrand-Jørgensen aktuel med sin anmelderroste roman om dronning Margrethe I. Af andre forfattere, som optræder på festivalen i år kan nævnes Leonora Christina Skov, Henrik Nordbrandt, Jørgen Leth, Dy Plambeck, Olga Ravn, Caspar Eric, Hanne-Vibeke Holst, Søren Ulrik Thomsen, Iben Mondrup og Kaspar Colling Nielsen. Dertil kommer en række udenlandske forfattere. Men er du særlig vild med dansk litteratur, så er der i hvert fald rig mulighed for at møde både garvede modne og yngre forfattere på festivalen.

Find ny inspiration

Forhåbentlig vil du blive inspireret til at læse nogle af de mange gode romaner og digte, som disse forfattere og digtere har skrevet. Så er der i hvert fald læsestof nok til at komme igennem efteråret og vinteren, hvor det er hyggeligt at kunne sidde derhjemme i godt selskab med en god selvbiografisk, autofiktiv eller historisk roman. Eller en krimi, hvis du har nerver til det, når mørket falder på. Du kan også lytte til lydbøger, hvilket er blevet vældig populært de senere år. Det passer tilsyneladende moderne mennesker godt, at de både kan lytte til spændende bøger, samtidig med at de ordner praktiske ting i hverdagen, og bøger er også gode at lytte til, før man falder i søvn om aftenen.

Kalender

marts 2024
M Ti O To F L S
« jul    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Min koncertbog med klassisk musik – En bog med lyd og lys fra Bolden

Kalender

marts 2024
M Ti O To F L S
« jul    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
salient