Litteraturen har i den grad fået en renæssance de senere år, og det skyldes ikke mindst de mange muligheder for lytte til bøger, som er kommet. Mens vi før måtte sidde med en bog i hænderne, hvis vi skulle nyde læsningens glæder, så kan vi i dag få ordene ind gennem ørerne ved at lytte til lydbøger. For mange er det ikke helt den samme oplevelse, men for andre er der med lydbøgerne blevet åbnet en ny dør til litteraturens verden, som måske ellers var forblevet lukket.

Lydbøgerne har blandt andet øget læselysten under pandemien, men mange har også opdaget fordelene ved, at de kan lytte til en spændende og interessant bog, mens de arbejder. Er du for eksempel ved at renovere dit hus og for eksempel installere et elegant og funktionelt spejlskab i dit badeværelse, kan du lytte til din yndlingsforfatters værker, mens du går og bakser med det. Du kan finde et flot spejlskab på rorfokus.dk, som har alt, hvad man skal bruge til indretning af bad og køkken.

Tiden flyver med en lydbog

Mange mennesker har opdaget, at tiden flyver afsted, når du renoverer hus, mens de lytter til en lydbog. Der findes i dag mange streamingtjenester med lydbøger, og du kan for eksempel låne lydbøger helt gratis på eReolen, som drives af de offentlige biblioteker. Her er der dog visse begrænsninger på, hvor mange bøger du kan låne – det slipper du for, hvis du vælger en af de tjenester, du skal betale for.

Populære genrer

Nogle af de genrer, der bliver lyttet til, mens folk går og arbejder praktisk med renoveringsopgaver i deres hjem, er kriminalromaner og biografier. Det er bøger, der som oftest er noget fremdrift og handlekraft i, og derfor egner de sig godt til det oplæste format. Det kan være sværere at følge en tung Nobelpris-roman, hvis man samtidig skal koncentrere sig om at få sit nye spejlskab til at hænge lige, eller løse andre mere krævende opgaver.

For nogle er lydbøger også en måde at få stiftet bekendtskab med forfattere og bøger, som man måske ellers ikke lige ville få læst. Læser man ikke så mange kriminalromaner i papirformat, så kan det være en fin måde at få tyret nogle igennem og på den måde få kendskab til nye forfatterskaber, hvis man i stedet vælger at lytte til dem. Og for folk, der ikke er inkarnerede læsere og i forvejen læser mange bøger, er lydbøgerne en rigtig god måde at få stiftet bekendtskab med bøger og forfattere på.

Ét er sikkert – går og laver praktisk renoveringsarbejde eller andre opgaver i dit hjem, så glider det meget lettere, hvis du har en spændende lydbog i ørerne.

Kalender

juni 2024
M Ti O To F L S
« jul    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Min koncertbog med klassisk musik – En bog med lyd og lys fra Bolden

Kalender

juni 2024
M Ti O To F L S
« jul    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
salient