Katrine Engberg, som er tidligere danser, koreograf og instruktør, debuterede som krimiforfatter i 2016 med krimien Krokodillevogteren. Politi-makkerparret Jeppe Kørner og Anette Werner bliver sat til at opklare forskellige uhyggelige drab i København og på Bornholm. Katrine Engberg formår at skabe stærke karakterer og autentiske miljøskildringer, og indtil nu er der udkommet fem bind i serien, som alle kan læses uafhængigt af hinanden. Katrine Engberg har i flere interviews fortalt om sin vej til at blive forfatter og om sin største livskrise, da hun mistede sin far, som også arbejdede med sprog.

Krokodillevogteren

I Krokodillevogteren møder vi for første gang politi-makkerparret Kørner-Werner, som skal opklare en forbrydelse i det indre København. Pensionisten Gregers Hermansen finder liget af en ung kvinde i den ejendom, hvor han bor. Den unge kvinde bærer på flere hemmeligheder. Ejendommens ejer, den pensionerede lektor Esther de Laurenti, bliver også blandet ind i sagen, da det viser sig, at det krimimanuskript, hun skriver på, har flere uhyggelige ligheder med drabet på den unge kvinde. Fortrækker du at lytte frem for at læse den spændende krimiserie, så kan du få et abonnement hos Bookbeat, hvor du kan streame lydbøger og e-bøger.

Blodmåne

I Blodmåne skal makkerparret Kørner-Werner opklare et drab på en mand, som bliver fundet død i en snedrive i Ørstedsparken. Ved første øjekast ligner han en hjemløs, men hurtigt viser det sig, at der er tale om en kendt mand, som har været en del af den danske modebranche.

Glasvinge

I et springvand på Strøget i København finder man liget af en nøgen kvinde, og drabsmetoden er yderst mærkværkdig. Hun er forblødt til døde og har symmetriske snit på kroppen. Sådan begynder Glasvinge, som er tredje bind i serien. Jeppe Kørner er på opklaringsarbejde, imens Anette Kørner er på barsel. Et andet spor i fortællingen handler om Esther de Laurenti, som opsøger en psykiater, fordi hun er deprimeret, men psykiateren viser sig at have tunge hemmeligheder.

Vådeskud

I Vådeskud forsvinder teenageren Oscar, og hans familie kontakter politiet, hvorefter makkerparret Kørner-Werner bliver sat på sagen. Er Oscar blevet kidnappet eller er han stukket af? Politiets eneste spor er et citat fra en roman. Det er en svær nød for politiet at knække, men så træder Esther de Laurenti til for at hjælpe.

Isola

Femte bind i Katrine Engbergs krimiserie bærer titlen Isola, og den adskiller sig fra de foregående bind ved at foregå på Bornholm. Det hele begynder makabert med fundet af et lig i en kuffert i København, og sporene fører til Bornholm, hvor Jeppe Kørner befinder sig, fordi han er taget på orlov. Isola betyder ø, og krimiens temaer er bl.a. afsondrethed og ensomhed.

Kalender

april 2024
M Ti O To F L S
« jul    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Min koncertbog med klassisk musik – En bog med lyd og lys fra Bolden

Kalender

april 2024
M Ti O To F L S
« jul    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
salient