Hvornår kommer din næste krimi?

Den udkommer i marts 2017 og har titlen Kragemanden.

Hvordan kan du, der synes at være forholdsvis normal, dog finde på noget så sygt?

Det ved jeg ikke selv helt præcist. Det er jo egentlig ikke helt mig, der har fundet på det uhyggelige, men typisk noget, der er inspireret af virkelige sager. Det er jo netop det uforståelige ved et drab, der optager mig og en af grundene til, at jeg skriver krimi. Man konfronteres dagligt med sager, hvor man undrer sig over, hvad sker der inde i hovedet på en forbryder, som f.eks. en seriemorder.  Så jeg forsøger at forstå, men alligevel får man aldrig helt svar.

Hvor kommer din inspiration fra?

Mange forskellige steder. Der kan være en kriminalsag, der trigger et eller andet. F.eks. sagen om de to drenge på 10 og 11, der slog en mindre dreng ihjel i England for en del år siden. Eller det kan være en anden sag i nyhederne eller i en af mine mange dokumentarbøger om seriemordere og lignende. Ofte ændrer historien dog karakter, mens jeg skriver, og det, der var mit udgangspunkt, ender måske med at være noget helt andet.

Skal dine krimier ikke filmatiseres?

Det ville da være fantastisk, men det har ikke været på tale endnu.  Der udgives rigtig mange krimier hvert år, og det er kun meget få, der ender på det store lærred. Men det ville jo selvfølgelig være en drøm, der gik i opfyldelse, hvis det skulle ske.

Hvorfor er din hovedperson Daniel Trokic halvt kroatisk.

På det tidspunkt, hvor jeg skabte mine hovedpersoner i den første krimi, sådan omkring 2003, var jeg meget optaget af folkedrab og Balkan-krigen. Derfor endte Daniel Trokic med at være halvt kroatisk, for så havde jeg en undskyldning for at researche i den sag.

Hvorfor er Lisa Kornelius computernørd?

Det er hun, fordi jeg har arbejdet med oversættelse af it-tekster i 14 år og derfor selv er ufrivillig nørd. Så da jeg skabte hende for mange siden, var det naturligt, at jeg brugte den del. Og nogen skal jo gøre det vigtige computerrelaterede arbejde, der efterhånden fylder godt i en efterforskning. Det blev så hende.

Hvordan er din dag som forfatter?

Jeg forsøger at være disciplineret og sætte mig foran pc’en og skrive noget hver dag i de perioder, hvor jeg arbejder på en bog. Desværre er det ikke min stærke side, så jeg skriver temmelig fragmentarisk. Jeg kan eksempelvis have nogle uger, hvor det hele kører – hvorefter jeg har to uger, hvor jeg er sat ud af spillet, fordi noget i manuskriptet har taget den forkerte retning. Så tager jeg en pause, mens jeg forsøger at finde en løsning. Når jeg ikke skriver, researcher jeg som regel altid på et eller andet.

Hvilke sprog er dine bøger udgivet på?

Indtil videre er den første i serien om Daniel Trokic den, der er solgt til flest lande. Der er tale om Frankrig, Norge, Sverige, Holland, Tyskland og Spanien. Flere af de andre er også solgt til andre lande.

Jeg vil også gerne skrive en bog og have den udgivet. Hvad gør jeg?

Læs en pokkers masse bøger, og lær af mestrene. Skriv derefter en god bog, vær yderst selvkritisk, og bevæbn dig med tålmodighed og en temmelig stor mængde hårdhudethed, mens du forsøger at finde et forlag. Lad ikke et afslag afgøre sagen. Lær af det, skriv om, og prøv igen. Det er hårdt arbejde .

Flere spørgsmål? Læs eventuelt interviewet på krimifan.dk